C21 zoekt deelnemers voor uitdaging!

C21Zero Waste. Met deze twee woorden luiden we het nieuwe jaar in.

Bea Johnson heeft met haar Zero Waste blog recent veel media-aandacht gekregen voor haar inspanningen op het vlak van afvalreductie in het dagelijks leven. Samen met haar gezin vult ze nog geen halve zak restafval per jaar! Haar slogan is simpel: “Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Rot (and only in that order)“. Haar verhaal werd o.a. opgepikt door The New York Times, en niet zo lang geleden ook bij ons door het programma Volt.

Ik hierdoor geïnspireerd om met een concept op de proppen te komen. Een “Zero Waste Challenge”, waarbij een klein groepje kandidaten via een leuke uitdaging wordt aangezet om bewust om te gaan met het afval dat ze dagelijks verbruiken. Uitwisseling, creativiteit, en ook wel competitiviteit staan hierbij centraal. Hoe werkt het vraag je?

Mysterie!

Je ontvangt een mysterieuze doos. Hierin vind je enkele voorwerpen die de uitdagingen symboliseren die je 30 dagen lang aangaat. Van het vervangen van douchegel in plastic flessen, tot het drinken van kraantjeswater, tot het vermijden van verpakkingen in de winkel.

Samen sterk!

Creativiteit en het uitwisselen van ideeën staan steeds centraal. Je krijgen toegang tot een wiki. Hierop vind je meer uitleg over de uitdagingen (waarom, hoe, wat…), en kan je zelf info, tips en ideeën uitwisselen met andere kandidaten.

Dag boek!

Op vaste tijdstippen (zelf te kiezen) delen de kandidaten hun ervaringen in een journaal. Dit kan via een heel kort tekstje zijn, een foto, of een audio- of filmfragment. Deze worden ook gepubliceerd op de C21-blog.

Ik kies jou!

Na 30 dagen is de uitdaging afgelopen. De creatiefste deelnemer krijgt een kleine prijs. Je kiest zelf een opvolger uit je omgeving aan wie je de doos met uitdagingen doorgeeft. Op die manier wordt een ketting van deelnemers gevormd.

De uitdaging zou eind februari – begin maart van start gaan, en dan 30 dagen lopen. Het kost wat creativiteit om oplossingen voor de uitdagingen te zoeken, soms vind je al hulpmiddelen in de doos. Voor de rest wordt verwacht dat je sporadisch een bijdrage levert aan wiki en journaal,  maar dit vul je zelf in. Het is dus niet zo dat je continu gemonitord wordt. Eens je veranderingen aanbrengt in je dagelijks leven zouden die makkelijk vol te houden moeten zijn.

Heb je interesse om mee te doen, alleen of met je lief? Laat dan voor 14/02 iets weten! Je kan hieronder een bericht achterlaten, reageren via Facebook, een bericht sturen via het contactformulier onderaan, óf een mailtje sturen naar zerowaste@outlook.be. Vraag raak. Meer info volgt bij deelname.


Advertenties
Getagged , ,

6 thoughts on “C21 zoekt deelnemers voor uitdaging!

  1. […] C21 zoekt deelnemers voor uitdaging! […]

  2. […] hierbij aan te geven welke maatregelen ze allemaal nemen om hun verpakkingsafval te reduceren. De Zero Waste Uitdaging is immers gebaseerd op de Zero Waste-principes van blogster Bea Johnson: “Refuse, Reduce, Reuse, […]

  3. […] van week 1 konden jullie recent al lezen. Verder op de blog vind je ook meer informatie over het concept, de uitdagingen en de deelnemers van de […]

  4. […] week ging de Zero Waste Uitdaging van start. Ondertussen kennen jullie het concept. Zijn de uitdagingsdozen gespot. Hebben jullie de deelnemers kunnen beoordelen. Maar wat jullie nog […]

  5. […] Zo, de kandidaten zijn voorgesteld! Je kan hun ervaringen tijdens de uitdaging blijven volgen op de blog of via de Facebookpagina van C21. Wil je eerst meer weten over de Zero Waste Uitdaging? Klik dan even door naar dit artikel. […]

  6. […] Het begin van de “Zero Waste”-uitdaging komt steeds dichterbij! Het heeft (gerecycleerd) bloed, zweet, en tranen gekost, maar de voorbereidingen zijn afgerond. In de week van 3 maart zal het startschot gegeven worden. In de tussentijd zijn de mysterieuze uitdagingsdozen onderweg naar alle deelnemers, die alvast erg enthousiast zijn! Binnen enkele dagen zullen ze allemaal hier op de blog kort worden voorgesteld. Voorlopig vind je hieronder alvast enkele sfeerbeelden van de voorbije weken. Geen idee wat de uitdaging inhoudt, of benieuwd naar het “Zero Waste”-concept? Surf dan door naar dit artikel! […]

Reacties zijn gesloten.

Advertenties